Új jelszó kérése

PPS kondenzációs

 Fő kategória >PPS kondenzációs

Kondenzációs kémények:


Speciális zárt égésterű készülékhez csatlakozó égéstermék-elvezető hétköznapi elnevezése. A zárt égéstér lényege az, hogy az égéshez szükséges levegőt /oxigént/ közvetlenül a készülékbe vezetjük, miközben a keletkező égésterméket a készülékben levő ventillátor a nyomásálló csővön keresztül eltávolítja. A kondenzációs technika lényege, hogy az égéstermékben lévő vízgőz kiválik, lecsapódik, a készülékben hasznos hőként jelentkezik.

 

Az égéstermék elvezetésre - hasonlóan a turbóshoz- többféle megoldás is létezik:


- Helyiség levegőtől függő mód /nincs levegő bevezetés/
- Helyiség levegőtől független mód
--- Szétválasztott rendszer /levegő bevezetés egy második csövön/
--- Cső a csőben rendszer /levegő bevezetés a cső külső részén/

 

Kivitelezés:


Minden esetben indítóidom az első elem, melyben, vagy már a készüléken emisszió mérő pontoknak kell lenni. Az éves ellenőrzés során a kéményseprő a mérőpontokon keresztül tudja vizsgálni a kéményt, így ez nagyon fontos. Ellenőrző idom következik, ez a nyomáspróba miatt szükséges. Kondenzcsapdát nem kell elhelyezni, a kondenzvíz a készüléken át távozik. /Kivéve, ha a gyártó előírja./ Ezután az idomok és csövek a szükséges mennyiségben, megfelelően rögzitve. Az égéstermék- elvezetőnket speciális végelem zárja, többféle létezik.

A leggyakoribb átmérők: "cső a csőben rendszer" esetén 60/100mm, rövid elvezetésre, 80/125mm a hosszabbakra, szétválasztott rendszer esetén 2 x 80mm. Minden esetben nézzük meg a készülékgyártó által megadott legnagyobb vezetési hosszakat, azokat ne lépjük túl.Webáruház készítés