Új jelszó kérése

Alu. turbós

 Fő kategória >Alu. turbós

Turbós /túlnyomásos/ kémények:


Zárt égésterű készülékhez csatlakozó égéstermék-elvezető hétköznapi elnevezése. A zárt égéstér lényege az, hogy az égéshez szükséges levegőt /oxigént/ közvetlenül a készülékbe vezetjük, miközben a keletkező égésterméket a készülékben levő ventillátor a nyomásálló csővön keresztül eltávolítja.

 

Többféle megoldása létezik:


- Helyiség levegőtől függő mód /nincs levegő bevezetés/
- Helyiség levegőtől független mód
--- Szétválasztott rendszer /levegő bevezetés egy második csövön/
--- Cső a csőben rendszer /levegő bevezetés a cső külső részén/

 

Kivitelezés:


Minden esetben indítóidom az első elem, melyben, vagy már a készüléken emisszió mérő pontoknak kell lenni. Az éves ellenőrzés során a kéményseprő a mérőpontokon keresztül tudja vizsgálni a kéményt, így ez nagyon fontos. Ellenőrző idom következik, ez a nyomáspróba miatt szükséges. Kondenzcsapdát sem árt elhelyezni. Ezután az idomok és csövek a szükséges mennyiségben, megfelelően rögzitve. Az égéstermék- elvezetőnket speciális végelem zárja, többféle létezik.

A leggyakoribb átmérők: "cső a csőben rendszer" esetén 60/100mm, rövid elvezetésre, 80/125mm a hosszabbakra, szétválasztott rendszer esetén 2 x 80mm. Minden esetben nézzük meg a készülékgyártó által megadott legnagyobb vezetési hosszakat, azokat ne lépjük túl.

 

 Webáruház készítés